Manó játékos angol nyelvtanfolyam

Az érdeklődő gyerekek kis csoportban együtt mondókázhatnak, énekelhetnek,  játszhatnak. Mesébe ágyazva, játszva, mozgással kombinálva, zenélve, táncolva és énekelve  ismerhetik és szerethetik  meg  az angol nyelvet.

Miért is érdemes óvodás korban elkezdeni a nyelvtanulást? Az óvodás korosztály nagyon nyitott, fogékony mindenre. Kisgyermek korban minden magyarázat nélkül, játszva képesek elsajátítani az idegen nyelvet, passzívan befogadni a számukra ismeretlen angol szavakat, mondatokat. Ilyenkor örömforrás számukra az ismeretszerzés és nem kényszer. Persze csak akkor, ha ez a folyamat sok játékkal, mozgással, örömmel jár.

Tehát a korai nyelvtanulás alapozó funkciója óriási jelentőségű. A későbbi tudatos nyelvtanulás alapját hatékonyabbá, örömtelivé teszi. Megismerteti, megszeretteti az idegen nyelvet.

Azok a gyerekek, akik már óvodában elkezdik a nyelvtanulást, sokkal magabiztosabban, kudarcmentesen veszik később az akadályokat egy idegen nyelv elsajátítása terén. Sokkal befogadóbbak, motiválhatóbbak az iskolai nyelvórákon, ügyesebbek a beszédgyakorlatokban is. A gyakorlat azt mutatja, hogy minél korábban kezdi el a gyermek egy idegen nyelv megismerését, annál jobb lesz felnőttként a nyelvérzéke, kiejtése.

Részletek:

  • Foglalkozás időpontja: hétfő 17.45-18.30
  • Szombat: angol játékos délelőtt játszóházzal egybekötve – külön eseményként kerül hirdetésre
  • Ár: 2000 Ft/fő

Oktató: Kustor Ibolya

Mesejóga és hangtálas relaxáció oktató, angol nyelvű manótorna oktató

A mindennapokban pedagógusként, angol nyelvoktatással foglalkozom gyermekek és felnőttek  részére. Több tízéves tapasztalattal rendelkezem a gyermeknyelvoktatás területén. Tanítottam óvodában,játszóházban, általános iskolában, nyelviskolában,  egyénileg és csoportos formában egyaránt.

A nyelvoktatás során, sajnos tapasztalom, hogy egyre több a mozgás, tanulás, viselkedés és lelki problémás gyerkőc. A gyerekekre egyre kevesebb idő jut a mai rohanó világban. Keveset játszanak, keveset mozognak, egyre többet szoronganak, elfojtják érzelmeiket. A felfokozott világunkban nekik is egyre nagyobb szükségük lenne arra, hogy megfelelően kezelni tudják félelmeiket, dühüket, az őket érő negatív hatásokat. Ebben szeretnék nekik segíteni és gyerekjóga módszerét láttam erre alkalmasnak.

Mivel a jóga gyakorlása a nehezebb életszakaszaimon mindig átsegített, így egyre jobban beleástam magam e témába, és aktívan jógázni kezdtem. Úgy gondoltam, ha nekem tudott segíteni, a gyerekeknél is működhet.2014 óta okleveles gyermekjóga oktatóként osztom meg az ifjúsággal mindazt, amit nekem ad a jóga gyakorlása.

Szerencsésnek mondhatom magam, hogy azt csinálom, amit szeretek: gyerekeket oktathatok és segíthetek nekik egy jobb életminőség elérésében, a jóga segítségével is kiegészítve.
Ebbe a folyamatba – igény esetén- az angol nyelvoktatást is be tudom vonni : a pózokhoz köthető megnevezések, gyerekversek és az angol nyelvű óravezetés segítségével.

Szeretném megosztani az ifjúsággal mindazt, amit nekem ad a jóga gyakorlása. Számomra minden foglalkozás egy töltekezés, mivel nagyon sokat kapok a gyerekektől.  A jóga, egy komplex mozgásforma, egy önfeledt boldogság, ahol együtt szárnyalhatunk és örömet adhatunk egymásnak.