Mesejóga és hangtálas relaxáció

A gyermekjóga egy olyan foglalkozás, ahol a gyerkőcök a jóga alapjait játékos-mesés formában tanulják meg. A meséket eljátszva, észrevétlenül kerülnek be a jóga világába.

 Mindeközben élvezik a jóga számos jótékony hatását:

 • átmozgatják az összes porcikájukat és átmasszírozzák a belső szerveiket
 • a koncentrációs gyakorlatok elmélyítik figyelmüket, koncentrációs képességüket
 • a relaxáció és légző gyakorlatok nyugtató hatással vannak lelkükre
 • lelkileg kiegyensúlyozottabbá, testileg erősebbé válnak
 • tartásuk javul, ellenállóbakká válnak a betegségekkel szemben, nő a fizikai és pszichikai teherbírásuk és megtanulják levezetni a feszültségeiket
 • a tanulási nehézségek leküzdésében, viselkedés és figyelemzavar leküzdésében is segítséget kapnak.
 • a páros gyakorlatok során nő önbizalmuk, épülnek szociális készségeik

Megtanulják érezni és irányítani a testüket sok mókával, játékkal fűszerezve.

Minden jógaóránk végét hangtálas mese relaxációval zárjuk. A mese meditációk azoknak a gyerkőcöknek segítenek igazán, akik félnek valamitől, szomorúak, nehezen tanulnak, dühösek, stb.

Minden alkalommal a mesék világába utazunk. A test ellazítása mellett, a stressz levezetése és az önbizalom növelése is témája a meditációnak. A mese meditációk már óvodás korban lévő gyermekeknél is alkalmazhatóak.

A relaxálás és a meditálás nagyon jó hatással van a gyermekek fejlődésére.A rendszeres gyakorlással,már kicsi korukban el tudják sajátítani azokat a technikákat ,melyek átsegítik őket a nehézségeken.

Korosztályok:

 • Ovi-jóga: 5-6 év
 • Suli-jóga: 7-12 éves korig

Részletek:

 • Foglalkozás időpontja: hétfő 16.45- 17.30
 • Ár: 1800 Ft/fő

Oktató: Kustor Ibolya

Mesejóga és hangtálas relaxáció oktató , angol nyelvű manótorna oktató

A mindennapokban pedagógusként, angol nyelvoktatással foglalkozom gyermekek és felnőttek  részére. Több tízéves tapasztalattal rendelkezem a gyermeknyelvoktatás területén. Tanítottam óvodában,játszóházban, általános iskolában, nyelviskolában,  egyénileg és csoportos formában egyaránt.

A nyelvoktatás során, sajnos tapasztalom, hogy egyre több a mozgás, tanulás, viselkedés és lelki problémás gyerkőc. A gyerekekre egyre kevesebb idő jut a mai rohanó világban. Keveset játszanak, keveset mozognak, egyre többet szoronganak, elfojtják érzelmeiket. A felfokozott világunkban nekik is egyre nagyobb szükségük lenne arra, hogy megfelelően kezelni tudják félelmeiket, dühüket, az őket érő negatív hatásokat. Ebben szeretnék nekik segíteni és gyerekjóga módszerét láttam erre alkalmasnak.

Mivel a jóga gyakorlása a nehezebb életszakaszaimon mindig átsegített, így egyre jobban beleástam magam e témába, és aktívan jógázni kezdtem. Úgy gondoltam, ha nekem tudott segíteni, a gyerekeknél is működhet.2014 óta okleveles gyermekjóga oktatóként osztom meg az ifjúsággal mindazt, amit nekem ad a jóga gyakorlása.

Szerencsésnek mondhatom magam, hogy azt csinálom, amit szeretek: gyerekeket oktathatok és segíthetek nekik egy jobb életminőség elérésében, a jóga segítségével is kiegészítve.
Ebbe a folyamatba – igény esetén- az angol nyelvoktatást is be tudom vonni : a pózokhoz köthető megnevezések, gyerekversek és az angol nyelvű óravezetés segítségével.

Szeretném megosztani az ifjúsággal mindazt, amit nekem ad a jóga gyakorlása. Számomra minden foglalkozás egy töltekezés, mivel nagyon sokat kapok a gyerekektől.  A jóga, egy komplex mozgásforma, egy önfeledt boldogság, ahol együtt szárnyalhatunk és örömet adhatunk egymásnak.