Központban a korai fejlesztés

Családi napközink célja a gyermekek szeretetteljes gondozása mellett a differenciált nevelés, a gyerekek igényeinek és szükségleteinek megfelelő korai fejlesztése. Épp ezért biztosítunk minden gyermek számára különböző fejlesztő csoportos tevékenységet, foglalkozást, illetve lehetőség van egyéni képesség-felmérésre és fejlesztésre is.

Mit is jelent a korai fejlesztés a gyakorlatban nálunk?

Először is fontos tisztázni, hogy a korai fejlesztés egy komplex, tervszerű folyamat, több szereplővel (gyógypedagógus, gyógytornász, konduktor, pszichológus, családsegítő mentor stb.) ahol elsősorban a nem tipikusan fejlődő gyerekek állnak a középpontban. Családi napközinkben olyan, részben terápiás szolgáltatásokat nyújtunk szakemberek segítségével, amik mind hozzájárulnak a gyerekek egyes készségeinek, képességeinek fejlesztéséhez, akár eltérő a fejlődésük, akár nem, mindenki számára hasznos és nem utolsó sorban élvezetes lehet.

A mindennapjainkat az alábbi foglalkozásokkal tesszük színessé, változatos eszközhasználattal, élménypedagógiai elemekkel:

  • A gyerekek értelmi fejlődésének alapja a mozgás, így fontosnak tartjuk, hogy minden héten irányított mozgásfejlesztő tornán vehessenek részt a gyerekek: állandó gyógypedagógusunk, Szonja a gyerekek mozgáskoordinációs korai fejlesztésével foglalkozik. A nevelőink mindennapi feladatai közé tartozik a motoros, szenzoros, kognitív képességek, kommunikációfejlesztés, a szociális fejlesztés (magatartás, viselkedés, önállóság) és a környezeti adaptáció segítése.
  • Konduktorunk két hetente látogatja meg a gyerekeket és különböző eszközökkel (tölcsér, nagy labda, alagút, mászóka-hinta stb.) tart játékos, mozgásfejlesztő tornát, egy-egy angol nyelvű énekkel, mondókával megfűszerezve. Esztertől kiváló ötleteket kaphatunk blogján a gyerekekkel történő minőségi, közös idő eltöltéséhez is. 
  • Az állatok közelségének jótékony, gyógyító hatását mindenki ismeri.  Rézi, a gyerekek kedvenc négylábúja szintén két hetente jön el az intézményünkbe. A terápia mozgásfejlesztésre is alkalmas, illetve a gyerekek önbizalmát, különösen a bölcsinkbe beszokó gyerekek közérzetét kiválóan javítja. 
  • A tánc, a zene, a népdalok, mondókák a mindennapi életünk részei, azonban alkalmanként ezt magasabb „színvonalon” is űzzük, amikor Toppantó Andi ellátogat hozzánk és a talpacskák népzenére toppantanak 😊
  • További fejlesztési lehetőségeinkről a heti rendünkben olvashattok

Ha a csoportos foglalkozásokon kívül egyéni fejlesztésre vagy nevelési-fejlesztési tanácsadásra is igényt tartanak a szülők, arra is lehetőségük van, sőt az eltérően fejlődő gyermekeknél mindenképpen egy egyéni felmérést is javaslunk. Ezekre a szolgáltatásokra itt tudnak bejelentkezni, melyet Ilyés- Dubecz Dorottya a Korai Fejlesztő Alapítvány egyik alapítója nyújt.

 

 

A bölcsi, ahol a korai fejlesztés is a cél

A Hepehupában igyekszünk a tipikus és a nem tipikusan fejlődő gyerekeknek megadni a lehetőséget, hogy a fejlesztésre szoruló területek előtérbe kerüljenek, azt a korai fejlesztés elemeivel, esetlegesen más szakemberek és a szülők bevonásával közösen fejlesszük.

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Címünk:

1147 Budapest Gyarmat utca 74.B

Telefon:

06 30 979 51 10