Megnyitottunk: napközi Zuglóban

Amikor bezárt a Hepehupa családi napközi azt hiszem sok szülőnek (többek között nekem is) fejfájást okozott, hol találhat még egy olyan helyet, mint amit ez a családi bölcsi adott a gyerekeknek: támogató, szerető, biztonságos környezetet.
Aztán egy szép novemberi napon jött a felismerés, hogy miért ne lehetne a régi tervemet, a pizsipartyt a napközi helyén megrendezni…és innen jött az ötlet -cunami és végül hosszas tervezés-szervezés, helyszín felújítás után megszületett vagyis újjászületett a Gyermekház. Ahogy az első nyílt napunk is bizonyította, nem csak mi vártuk a nyitást, hanem a szülők is.
És igen, az első után hamarosan érkezik a 2. alkalom is, amikor megismerhettek minket, hiszen van még pár szabad férőhelyünk. Addig is összegyűjtöttem a leggyakoribb kérdéseket:

Miben változott a Hepehupa napközi?

Szemléletben nem szeretnénk változást, viszont a helyszínt picit kicsinosítottuk és szolgáltatásainkat oly módon bővítjük, hogy délutáni és hétvégi programokkal várjuk a nagyobbakat is: az említett gyerekpizsipartyn túl, lehetőség van a helyszínt szülinapi vagy egyéb családi eseményre “kibérelni”, illetve az órarendünkben megtaláljátok a délutáni programkínálatot.

Hogy néz ki a gyerekek napja?

Ezt ide kattintva megtaláljátok.

Hogy néz ki a beszoktatás?

Minden gyerek és szülő más és más, a beszoktatás így rugalmas. Igyekszünk elegendő időt biztosítani, viszont azt nem elnyújtani. A tapasztalatok alapján 2 hét alatt megszokják a gyerekek az új közösséget, de előfordulhat, hogy ennél picit tovább tart a reggeli nehézkes elválás vagy épp az ellenkezője, pár nap után maguktól, örömmel jönnek be a gyerekek a bölcsibe. Az első napon még csak pár órát tölt a gyermek a napköziben, először a szüleivel majd fokozatosan növeljük a nálunk töltött időt úgy, hogy közben anya vagy apa nincs szem előtt. A délutáni alvásig általában a 2. héten jutunk el. Fontos, hogy a szülők sokat beszéljenek a gyerekekkel az új helyzetről és ők is bízzanak abban, hogy a gyermek jó kezekben van a családi napközinkben!

A beszoktatás idejére is kell bérletet venni/ havi díjat fizetni?

Igen, viszont az első napra a napközi nem számol fel étkezési díjat, mivel csak pár órát töltenek nálunk a gyerekek.

Hogyan alakulnak a havi díjak, ha valaki lebetegszik, nem jön a bölcsibe?

Az ellátási szerződésnek megfelelően az étkezés árát tudjuk jóváírni. Ha valaki nem tudja a bérletet lejárni az adott hónapban, mert a napi létszám limitet túllépnénk, akkor lehetőség van a következő hónapban pótolni.

Mi történik, ha valaki Covid fertőzött lesz vagy Covid kontakt?

Az adatvédelmi szabályoknak megfelelően a személy adatait nem adhatjuk ki, viszont a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlása alapján járunk el zárás vagy tesztelést illetően.

Kik a gyógypedagógusok, akik a gyerekek fejlesztésén dolgoznak?

A munkatársaink menüpont alatt megtaláljátok. Csoportos mozgásfejlesztő foglalkozáson vesznek részt a gyerekek és számos egyéni fejlesztésre is van lehetőség. Eszternek, a Pető Intézet konduktorának kreatív ötleteit tudjátok követni a Facebookon. Dorottyához pedig a szülők nevelési, fejlesztési kérdésekkel is fordulhatnak. Egyéni fejlesztési repertoárunkat hamarosan közzétesszük a foglalkozások menüpont alatt.

Mit kell tudni a kutyás terápiáról?

Két hetente fog ellátogatni hozzánk egy terápiás kutyus, amikor is a gyerekek jobban megismerkedhetnek vele, ezáltal segítve szociális és érzelmi fejlődésüket. A kutyákkal kialakított kapcsolat tompítja a stresszhelyzetek ránk gyakorolt hatását. Az első foglalkozásunk áprilisra várható és külön fogunk beszámolni a tapasztalatokról.

Mit esznek a gyerekek?

A főételt az Egészségkonyhától rendeljük, a többi étkezést mi készítjük el. Reggelire általában szendvics-félét, péksüteményt kapnak, tízóraira gyümölcsöt, joghurtot,   délután, uzsonna időben pedig hasonló a menü, mint reggel. Az Egészségkonyhától lehetőség van glutén-, tej- és tojásmentesen is rendelni, de akár be is hozhatják a szülők a gyerekeknek az ebédet, ha speciális igények, allergia áll fenn.

Az udvaron mennyi időt töltünk?

Ha az időjárás engedi, mindennap délelőtt és alvás után is igyekszünk a szabadlevegőn játszani. A napsütés ellen napvitorlákkal védekezünk, nyáron pancsolunk vagy épp a fedett teraszon hűsölünk, télen pedig hóembert építünk.

Hány gyerek van és mennyi idősek?

A napközi 7-7 főt tud egyszerre fogadni csoportonként. Általában 1 éves kortól szoknak be hozzánk és egészen az ovi megkezdéséig hozzánk járnak. Nyáron, óvodai szünetekben be szoktak csatlakozni a nagyobb tesók is vagy volt hepehupások, hiszen a napközi 16 éves korig fogadhat gyerekeket.

Van szabad férőhely?

A nyílt napon gyakorlatilag majdnem megtelt a csoportunk. Aki szeretne beiratkozni, annak javasoljuk, hogy látogasson el hozzánk személyesen is, kövessen minket facebookon és ha úgy érzi megtalálta a Hepehupában azt, amit keres a gyermekének, a helybiztosítási díjjal férőhelyet tud „foglalni”, ami az első hónapban természetesen lejárható.

Vedd fel velünk a kapcsolatot

Címünk:

1147 Budapest Gyarmat utca 74.B

Telefon:

06 30 979 51 10